Olej z czarnuszki 250 ml

Olej z czarnuszki uniwersalny produkt stosowany jak naturalny kosmetyk lub w leczeniu przeróżnych schorzeń skóry, nerek, wątroby, płuc, prostaty i wiele innych. 

42,86 zł

  • Sklep z uczciwym regulaminem Sklep z uczciwym regulaminem
  • Szybka i pewna dostawa Szybka i pewna dostawa
  • Możliwość zwrotu wybranych produktów Możliwość zwrotu wybranych produktów

Olej z czarnuszki wykorzystywany przez miejscową ludność Egiptu, Indii oraz Pakistanu od tysięcy lat. Dzięki swoim właściwością prozdrowotnym szybko zyskał na popularności w świecie zachodnim. 

Olej można stosować wewnętrznie lub zewnętrznie w celach leczniczych, kosmetycznych. Zewnętrznie najczęściej aplikowany na skórę przez osoby zmagające się z wszelakimi rodzajami chorób skórnym, typu egzema,  łuszczyca, trądzik itp. Olejem można smarować zmiany skórne. 

Jako kosmetyk wyjątkowo dobrze nawilża przesuszoną skórę, przywraca naturalny koloryt, pomaga pozbyć się przebarwień, zapewnia filtr przeciwsłoneczny. 

Czarnuszka jako roślina zawiera właściwości przeciwzapalne więc olej z powodzeniem stosujemy do płukania jamy ustnej jako naturalny środek przeciwbakteryjny. Z powodzeniem zmniejsza infekcje bakteryjne zęba czy jamy ustnej. Również, przyspiesza gojenie się aft. 

Produkt zmniejsza objawy astmy, alergii, zapalenia zatok. Posiada silne właściwości bakteriobójcze, grzybobójcze, wirusobójcze. 

Osoby o obniżonej odporności powinny sięgać po olej z czarnuszki. Roślina ta wspomaga walkę z bakteriami E.Coli, Salmonella, listerii, paciorkowcami czy gronkowcami opornymi na antybiotyki. 

Olej z czarnuszki zwiększa wrażliwość na insulinę, przez co powinien być spożywany przez cukrzyków lub osoby ze zwiększonym ryzykiem wystąpienia cukrzycy. 

Olej z czarnuszki, tłoczony na zimno, nierafinowany. 

Masa netto: 250 ml 

Kraj pochodzenia: Indie 

4 Przedmioty