Płatki jaglane naturalne 500g

Płatki jaglane mogą stanowić bezglutenową alternatywę dla pozostałych zbóż, które uczulają. Źródło manganu, fosforu, miedzi, magnezu. 

9,95 zł
Brutto

 

Sklep z uczciwym regulaminem

 

Szybka i pewna dostawa

 

Możliwość zwrotu wybranych produktów

Płatki jaglane wytwarzane są z prosa. Zboże to znane i uprawiane było ponad 10 tyś. lat temu. Szybko zyskało popularność w jadłospisie. Ostatnio szczególnie wracamy do produktów z prosa ze względu na coraz częściej występujące uczulenie na gluten. 

Fosfor zawarty w płatkach jaglanych odgrywa kluczową rolę w metabolizmie. To istotny element systemu nerwowego. 

Ważnym elementem, występującym w płatkach jaglanych jest magnez, który bierze udział w kilkuset procesach życiowych. 

Składniki:  płatki jaglane naturalne. 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna - 1536 kJ / 363 kcal

Tłuszcz - 3,9 g,

w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,9 g

Węglowodany - 69 g,

w tym cukry - 1,6 g

Białko - 11 g

Sól - 0 g

Masa netto: 500g 

Kraj pochodzenia: Polska  

Informacja o alergenach. Produkt może zawierać śladowe ilości:

glutenu, laktozy, sezamu, soi, orzeszków ziemnych, selera i pochodnych. 

10 Przedmioty