Płatki jaglane naturalne 500g
Płatki jaglane mogą stanowić bezglutenową alternatywę dla pozostałych zbóż, które uczulają. Źródło manganu, fosforu, miedzi, magnezu.

Sklep z uczciwym regulaminem

Szybka i pewna dostawa

Możliwość zwrotu wybranych produktów
Płatki jaglane wytwarzane są z prosa. Zboże to znane i uprawiane było ponad 10 tyś. lat temu. Szybko zyskało popularność w jadłospisie. Ostatnio szczególnie wracamy do produktów z prosa ze względu na coraz częściej występujące uczulenie na gluten.
Fosfor zawarty w płatkach jaglanych odgrywa kluczową rolę w metabolizmie. To istotny element systemu nerwowego.
Ważnym elementem, występującym w płatkach jaglanych jest magnez, który bierze udział w kilkuset procesach życiowych.
Składniki: płatki jaglane naturalne.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1536 kJ / 363 kcal
Tłuszcz - 3,9 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,9 g
Węglowodany - 69 g,
w tym cukry - 1,6 g
Białko - 11 g
Sól - 0 g
Masa netto: 500g
Kraj pochodzenia: Polska
Informacja o alergenach. Produkt może zawierać śladowe ilości:
glutenu, laktozy, sezamu, soi, orzeszków ziemnych, selera i pochodnych.